luni, 4 martie 2013

"La internat nu se fura.."

   


    Acest filmuleț ne prezintă o situație comică, petrecută într-un internat. Pedagogul prezentat abordează stilul autoritar, în defavoarea elevilor, reușind să îi manipuleze și să îi formeze pe elevi exact cum dorește el. În astfel de situații elevii nu mai iau singuri o decizie legată de școală, nu au dreptul la opinie, dându-i dreptate tot timpul pedagogului. Școala este o instituție în care trebuie să se respecte valorile și calitățile omului indiferent de condiția socială sau de vârstă. Profesorul, pedagogul și directorul trebuie să fie exemple atât prin comportament, limbaj, dar și prin corectitudine.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Educaţia prin teatru




      Eu consider că acest videoclip prezintă o situaţie comică pentru spectatori, dar tristă dacă ar fi în viaţa reală, din care putem extrage multe învăţături. Actorii au reuşit să pună în scenă atitudinea greşită a unor profesori care au abordat stilul autoritar şi nu le-au permis elevilor să se exprime, lăsându-i pe aceştia să se comporte asemeni unor marionete. Ca viitoare cadre didactice ar trebui sa luăm filmuleţul drept un exemplu negativ şi atunci când vom profesa vom şti să evităm astfel de situaţii.

marți, 19 februarie 2013

Flash mob-ul= creativitate şi socializare





     Aceste flash mob-uri au devenit din ce în ce mai cunoscute, datorită stării de bine pe care o emană și socializării ușoare între protagonişti. Aceste dansuri sunt folosite fie pentru a atrage oamenii în vederea prezentării anumitor cazuri, sau pentru destinderea publicului participant. După părerea mea, acest flash mob și-a atins obiectivul deoarece a atras un număr mare de persoane și datorită faptului că pașii au fost ușori de învățat și de executat. Este o importantă formă de socializare, datorită faptului că oameni interacţioneză cu persoane pe care nu le cunosc și leagă prietenii.


duminică, 10 februarie 2013

Amuzament sau nu?





   Acest timp de farse sunt foarte populare în rândul posturilor de televiziune atât din ţară, cât şi  a canalelor din străinătate. Acestea aduc amuzamentul celor care le privesc, dar si celor care le săvârşesc. Nu este nimic rău în aceste farse, atâta timp cât ele nu sunt antecedentul unui eveniment neplăcut pentru cel ce i-a parte la farsă. Cum se observă şi în filmuleţul de mai sus aceste farse pot avea drept “victime” nişte bătrâni, iar unii pot avea probleme cardice, iar aceste glume nevinovate îi pot pune în situaţii şocante, lipsite de beneficii., dar glumele pot avea şi părţi pozitive, amuzându-i chiar şi înveselindu-le ziua. Eu cred că ar trebui alese cu mare grijă persoanele cărora le facem farse, pentru a nu crea situaţii neplăcute sau periculoase.

miercuri, 30 ianuarie 2013

Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte





      Este uimitor cum pot reacţiona oamenii atunci când sunt puşi în faţa unui lucru atât de frumos ca opera, într-un loc atât de neobişnuit, cum este  piaţa. Eu cred, că ceea ce au vrut artiştii să transmită prin această manifestaţie este că uneori trebuie să mai ieşim din monotonie şi să acordăm timp şi artelor. Prin acestă formă de manifestaţie nu se doreşte doar promovarea  muzicii clasice ci şi educarea nonformală a maselor sociale în domeniul artei. Pe chipul publicului variat se observă uimirea, emoţia şi încrederea în bun gust.  Cred că acest filmuleţ ne dezvoltă capacitate de înţelegere a unui mesaj, indiferent de modul de transmitere şi cred că obiectivul acestuia a fost de cultivare a bunului gust în domeniul artelor, de diversificare a orizonturilor educaţionale.